For sjov

Det gode grin.Latter er det som de fleste først tænker på når man skal beskrive glæde.


Børn ler i gennemsnit 400 gange om dagen, mens voksne kun i gennemsnit ler 15 gange om dagen.

At mange voksne har glemt at le i en travl og stresset hverdag er utrolig ærgelig, da latter har så utroligt mange positive virkninger på kroppen, humøret og fællesskabet.


Latter forebygger sygdomme


Negative følelser svækker immunforsvaret og gør således kroppen mere udsat over for infektioner. Latter bidrager til at øge antallet af hvide blodlegemer, hvis opgave er at bekæmpe sygdomsbakterier. Ligeledes sker der et fald i både blodets cortisol- og adrenalinniveau.

Latterudbrud er også medvirkende til at forbedre lungekapaciteten og øge oxygenniveauet i blodet. Det betyder at personer, der lider af astma eller bronchitis, kan have et stort udbytte af regelmæssig latter.

Latteren motionerer generelt hele kroppen. Den giver massage til de indre organer og øger blodtilførslen til disse samt til musklerne. Dette er blandt andet med til at fobedre fordøjelsen.

Det menes endvidere, at latteranfald kan være med til at forebygge hjertekarsygdomme og modvirke dannelse af blodpropper. Årsagen er, at der under latteranfald skulle udskilles kemikalier, der udvider blodårene, således at blodet flyder lettere igennem en forkalket åre, og dermed mindskes tendensen til at blodet klumper sig sammen og danner propper.

Definition af et grin.


At spontant udtrykke munterhed, glæde eller undertiden hån ved at åbne munden og trække mundvigene udad under samtidig frembringelse af stødvise, uartikulerede lyde


 Videnskabelig historie om grin.Latteren er efter alt at dømme opstået som et signal til os selv og andre om, at den situation, vi befinder os i, ikke er noget at være bange for. I menneskets tidlige udviklingshistorie kunne mødet med artsfæller ofte være farligt og angstfremkaldende. Men med udviklingen af et gruppetilhørsforhold blev latteren et signal om, at man ikke behøvede at være bange for de nærtstående. Derfor er det så dejligt at grine med gode venner og dem, vi holder af. Det gælder naturligvis kun, når vi griner med nogen. Latteren har også haft betydning i fjendtlige situationer, hvor den ene part har følt sig så overlegen, at han har kunnet markere sig med en hånlig latter. Det, at andre griner af os, er særdeles ubehageligt og ydmygende, og derfor har den svageste part ofte taget en sådan latter som tegn på sin egen underlegenhed og trukket sig ud af kampen, inden det blev farligt. Det er formodentlig baggrunden for, at det stadig i vore dage føles så ydmygende at blive udsat for en hånlatter fra andre mennesker.

"Somme tider går jeg rundt og morer mig uden at vide hvorfor -

det er nok derfor jeg morer mig." .

Det er en misforståelse, at man ikke kan more sig uden spiritus,

men det er da heldigvis en misforståelse, der sjældent opstår.

Complete

Hygge-Samvær-Ærlighed-Vidensdeling-Leg-Fællesskab-Smil-Morskab.

  Completegruppen Urupvej 6B 4140 Borup 41560230 mortenja@completegruppen.dk

Copyright  ©  All Rights Reserved